TOP: Moje najobľúbenejšie filmy

19:41 Suzzie 10 Comments

Ahojte! Dnes mám pre vás typ článku, ktorý sme tu ešte nemali. Predstavím vám moje najobľúbenejšie filmy. Ak teda ste zostali dnes doma v posteli a chcete si pozrieť film ale nenapadol vás žiadny, tak verím, že si z môjho výberu niečo vyberiete aj vy. :)

Mr. Nobody

Pán Nikto je moja srdcovka. Jared Leto je úplne božský. Film je božský. Pointa. Príbeh. Tento film som videla asi milión krát a môžem ho pozerať stále dookola, pretože ma vždy baví. Kto nevidel tento film, tak sa s ním ani nebavím :D. Ale nie, ak ste ho nevideli tak to určite zmeňte, budeme sa vám páčiť. :) Ešte nemôžem zabudnúť ani na hudbu, ktorá je asi najkrajšia vo filme a žiaden film to neprebije :)  Pripájam ešte oficiálny text: 
" V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami. "





weheartit.com

weheartit.com

weheartit.com


The Vow

Navždy spolu, je romantický, veľmi originálny film. Nieje to obyčajná romantika ale vážne to má niečo do seba. Krásny príbeh, ktorý vás dojme a pri ktorom si aj poplačete. Môžem pozerať dookola, pretože som naň ho namotaná. Volá sa inak aj ako "manželský sľub". Hudba je tiež veľmi dobre zvolená.




fanpop.com

emlii.com

Great Gatsby
Veľký Gatsby, tento film ste už určite videli, ak ešte nie, tak určite za to stojí, pretože do Leonarda Dicapria sa určite zamilujete. Príbeh je podľa slávnej knihy. Čo všetko a prečo usporiadava Gatsby také veľké párty ? To sa dozviete vo filme, krásne scény, hudba. :)


www.busaff.com




Awake

Prebudenie. Film o tom, ako je to s celkovou nárkozou a ako to vyzerá keď všetko cítite pri amputovaní srdca a pri tom sa dozviete že váš život je klam a všetko je úplne inak, ale nemôžete nič robiť, pretože ste v "narkóze". Film, pri ktorom som mala celý deň zimomriavky, veľmi silný. Po celý čas filmu sa skladá skladačka, ktorú si vy neuvedomujete a zistíte to až na konci.






Requiem for a dream
Reguiem za sen, silný film na psychiku, ktorý zobrazuje čo všetko spôsobujú drogy. Na začiatku je to všetko krásne ale koniec je tragický. A všetko to uvidíte ako to naozaj je, veľmi naturalisticky. Netreba zabudnúť ani na hudbu, ktorá to všetko vystiju a pasuje tak ako skladačka.







Čo hovoríte na môj výber ? Videli ste niektoré ? Máte obľubený žáner ? 
Nabudúce sa môžete tešiť na moje obľubené animáky! :)

Pekný večer! :)

Možno sa ti bude páčiť aj

10 komentárov:

  1. O prvých troch filmoch som už počula, ale videla som len The vow, ktorý bol úžasný! Nehovoriac o hereckom obsadení. :D Ale tiež ma veľmi zaujal film Awake, takže možno si ho o chvíľočku pustím. :D Ďakujem za tip. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve som dopozerala film Awake a... nemám slov. Normálne som mala mierny šok. Úplne nečakaný zvrat. Slzy mi tiekli ako vodopád ku koncu. Ale aj tak ti ďakujem, pretože aj keď bol film svojím spôsobom zvláštny, páčil sa mi. :)

      Odstrániť
    2. Presne tak, ten koniec je úplný šok a to sa mi na tom páči, ja mám rada také zvláštne filmy, ktoré ma celý čas klamú a nakoniec je to úplne niečo iné. A najlepšie je, že si z toho filmu niečo odnesiem a myslím si, že práve takéto filmy by sme mali pozerať a nie nejaké Hollywodské "déčkové" filmy, ktoré ti neprinesú žiadny zážitok a nezanechajú na tebe žiadnu stopu..Som rada, že sa ti páčil film a verím, že v pokračovaní mojich obľúbených filmoch si nájdeš zase niečo dobré, čo si ešte nevidela a čo sa ti zapáči :))

      Odstrániť
  2. Všechny ze zmíněných filmů jsou filmy co jsem buď viděla a nebo mám plánu vidět.
    Mrs. Nobody nám ještě ne základce pouštěla učitelka a tehdy jsem byla asi v 8.třídě a moc jsem to nepochopila. Už 3 roky se přemlouvám, že se na něj znovu podívám a nejspíše to v nejbližší době vážně udělám.
    The Wow je nádherný film♥ strašně se mi líbí, že to není klasicky romantický film.
    Jinak na Gatsbyho a Requiem mám už dlouho zálusk. A ten film Awake zní vážně zajímavě. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak mať takú učiteľku, tak som šťastná prešťastná! Vedela čo robí :)..Ani sa ti nečudujem že si nepochopila, ja som ten film pochopila až keď som ho pozerala druhý krát :) ...Určite urob, myslím, že nebudeš lutovať :)..

      Odstrániť
  3. Videla som awake a bol to strasne zvlastny film k ostatnym som sa zatial nedostala...najradsej mam aj tak britske alebo francuzske filmy ale spravila si pekny vyber :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zvláštny ale ja som si ho obľúbila :)..Ďakujem :)

      Odstrániť
  4. Neviděla jsem jenom Awake, který vypadá zajímavě, děkuju za tip :-) A Mr. Nobody je i moje srdcovka...prostě ten film má svoje kouzlo, který mě naprosto dostalo :-) Úžasní herci a úžasná hudba... :-) Celkově mám ráda žánr psychologických filmů a dramat, ale taky mám moc ráda horory a samozřejmě animáky, takže už se těším na tvoje oblíbence, já si jdu zrovna pustit Velkou Šestku :-) Jinak mě teď napadá film Pevné pouto, jestli jsi ho neviděla, tak určitě doporučuju :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Děkuju za inspiraci filmů ;) Já nedávno viděla Divergence a Hvězdy nám nepřály. Oba filmy se mi moc líbily a ještě přemýšlím o tom, že si přečtu i stejnojmenou knížku - Hvězdy nám nepřály, ale bojím se, že u toho budu brečet stejně jako u filmu :)

    Tatuma mám hrozně ráda, přijde mi tento herec velmi sympatický a né tak otřepaný jako Dicaprio :) Ale na Gatsbyho se musím taky kouknout, četla jsem knížku k maturitě ;) Taky celkem slušně zfilmovali Obraz Doryana Greye :) A jsem zvědavá, jak zfilmovali 50 odstínů šedi. Knížky jsem četla všechny tři a uvidíme, jak dopadne film :)

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)