MY HAIRCARE update / Ako na mastné vlasy?! /

16:56 Suzzie 9 Comments

Ahojte! Ako trávite tieto horúce dni ? Ja som si našla brigádu, do ktorej chodím každý deň na osem hodín, okrem jedného dňa/ sobota / kedy mám voľno. Je to veľmi ťažké ale peniaze sa vždy zídu. Navyše vidím, aké to je tvrdo pracovať vo fabrike a dôvod, neskončiť takto.


Už dávnejšie som vám písala, ako sa starám o svoje vlasy, bolo to dosť dávno a veľa vecí sa pomenilo, a chcela by som vám dať aj pár tipov a odporučiť produkty špeciálne pre mastné vlasy. Ak aj vy si musíte vlasy umývať každý druhý deň alebo nebodaj každý, tento článok je pre vás. Verím, že vám pomôže a ostatní si môžu prečítať recenzie na produkty, ktoré používam.



Prečo sa nám mastia vlasy? 

Väčšinou za mastením vlasov, teda vlasovej pokožky stoja mazové žľazy, ktoré nadmerne produkujú kožný maz. Preto máme tak často mastné vlasy. Okrem toho môže byť za tým aj špinavé prostredie ale väčšinou za tým stoja produkty, ktoré používame zlým spôsobom, nanášame ich na zlé miesto na vlasoch, používame veľké množstvo a pod.

Ja trpím mastnými vlasmi už dlho a nevedela som ako na ne. Až keď som nevyskúšala niekoľko produktov a vypočula si rady od kaderničiek a stav mojich vlasov sa zlepšil a moje vlasy už nie sú také mastné ako kedysi. Ukážem vám aké produkty používam a pridám aj niekoľko tipov, ktoré určite musíte vedieť. J

Správny výber šampónu.

 Šampón je najhlavnejší bod v starostlivosti a čistení našich vlasov, preto by sme mu mali venovať najväčšiu pozornosť a vybrať si ten správny. Kedysi som používala šampóny s rôznymi olejmi a pod,. pretože vlasy hydratovali, dodali im lesk. Lenže mne vlasy po umytí zostali vždy spľasnuté a mastné. Na druhý deň to bolo ešte horšie. K správnemu šampónu ma doviedla až kaderníčka, ktorá mi poradila, že mastné vlasy, potrebujú obyčajný šampón, ktorý vlasovú pokožku len vyčistí, pretože hydratačné šampóny sú vhodné pre suché vlasy. Ja už cca pol rok, používam šampón od Pantene Aqua light, ktorý vlasy nezaťaží ale po umytí vyzerajú aj krajšie. Samotnú recenziu si prečítate TU.
Odporúčam aj šampón pre objem vlasov od Klorane, ktorý je jemný a vlasy tiež nezaťažuje.



Už vieme, že šampón potrebujeme taký, ktorý naše vlasy vyčistí a nezaťaží. Lenže čo so suchými končekami ? Vtipná historka sa mi stala keď som začala používať masku na vlasy. Naniesla som ju na celú dĺžku vlasov, zmyla a čo nasledovalo potom bol horor! Vlasy som mala celé dolepené, mastné a dopadlo to tak, že som si ich musela trikrát umyť a po vyfénovaní ešte raz! Odvtedy viem, že maska sa nanáša od polovice alebo iba na poslednú tretinu dĺžky vlasov. Tieto časti sú väčšinou suché, pretože sú to naše najstaršie vlasy a mali by sme im dodať správnu hydratáciu. Nikdy však nenanášajte masku pri korienkoch vlasov! Uvidíte, budete mi ďakovať. Akú masku zvoliť? Môžete skúsiť od Gliss Kur oil nutritive  alebo od Toni and Guy nourish na vlasy, podľa toho akej farby sú.


Na rozčesávanie alebo suché vlasy na pocit, používam tento hydratačný sprej aqua light od Pantene, ktorý nezaťažuje vlasy, krásne vonia a vlasy sú ihneď jemnejšie a lesklejšie. Rozčesávanie vlasov ide tiež ľahšie. :)



Čo s končekami? Hydratáciu vlasov by sme mali. Len akosi nám končeky neuzdravila. Musím vás sklamať ale končeky mi ešte nezachránil žiadny olej ani maska, ani sérum ak som mala končeky v strašnom stave. Ak sú aj tie vaše v stave beznádeje, bežte rýchlo ku kaderníkovi a ostrihajte si ich. Vlasy budú zdravšie, rýchlejšie rásť a budú vyzerať aj hustejšie. Teraz, keď ste sa už škaredých končekov zbavili, skúste sa o ne starať lepšie. Pomôže vám v tom, kondicionér, maska na vlasy ale aj tento olej od Balea, ktorý je za super cenu.



A čo suché šampóny ? 

Suchý šampón je prvá pomoc, ak nemáte vôbec čas si ísť umyť vlasy a vy potrebujete z tých mastných vlasov aspoň niečo spraviť. V tomto prípade je najlepšia voľba suchý šampón. Treba si však dávať pozor aj pri suchom šampóne, hlavne pri  množstve, ktoré by nemalo byť veľké, pretože vlasy paradoxne, budú ešte viac mastné ako predtým. Preto ak používate suchý šampón prvýkrát, postupujte pomaly a opatrne. Časom si nájdete optimálne množstvo, ktoré vám sedí. Nezabúdajte však na to, že vlasy si v teň deň treba umyť inak vlasy na druhý deň nebudete chcieť vidieť! Vyskúšala som už niekoľko suchých šampónov. S nádhernou vôňou vás určite pobaví suchý šampón od Dove alebo Aussie, prípadne prírodný od Klorane.




Nezabúdajte ani na ochranu vlasov pred teplom z fénu, žehličky atď. Ja používam ochranný sprej od Oriflame, bohužiaľ som ho zabudla odfotiť.

A sme na konci! Verím, že sa vám článok páčil a aspoň som vám s niečim poradila..ak by ste mali nejaké otázky, píšte do komentárov. Pekný deň. :)

Možno sa ti bude páčiť aj

9 komentárov:

  1. Super článek a pěkné fotky! Já osobně používám šampon od značky Balea a jsem s ním spokojená. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám mastné vlasy a musím si ich umývať každý deň :/ je to na obtiaž :/ Ale super článok a moc si mi poradila :)

    http://lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok, Suzzie! Ja musím vlasovú kozmetiku priebežne striedať, pretože pri dlhodobom používaní jednej značky, resp. jednej línie mi to začne robiť na hlave neplechu - vlasy sa ešte viac mastia, z niektorých značiek sa mi robia lupiny atď.. Takže stále striedam produkty a skúšam niečo nové. Stálicou u mňa sú jedine produkty Aussie, ale aj tu striedam jednotlivé línie a sem-tam použijem obyčajný brezový šampón od Dixi (úžasne vonia). Inak olejčeky a podobné srandy som už prestala používať, lebo väčšinou fungujú len na pár hodín, takže pre mňa zbytočne vyhodené peniaze, nejaké dlhodobejšie účinky som si nevšimla (aspoň nie pri olejoch z Avonu, tie boli oničom).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne značka Pantane nejako vôbec nesedí ... moje vlasy sú po nej veľmi vysušené :/
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já zas trpím na naprosto poškozené vlasy, ale nad tou řadou Pantene si pobrusuju zuby:D

    http://celbova.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. maska Toni&Guy je skvelá a baleácky olejček tiež, mám ho doma iba krátko, ale nedám naň dopustiť :) super článok!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Článok mi veľmi pomohol, pretože už si s mojimi vlasmi neviem dať rady, Umývam si ich každý deň a mám pocit, že to vôbec nie je dobre, pretože čím viac si ich umývam, tým sú mastnejšie. Určite vyskúšam ten suchý šampón od Aussie. Chcem sa spýtať, dá sa normálne dostať v DMke , alebo len cez internet ? :)

    Sár z worldstyleandme.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já mám jemné vlasy, které se rychle mastí, snažím se střídat šampony a celkově i péči a pořád nějak hledám to, co by mým vlasům sedlo a ideálně i prodloužilo interval mezi mytím. Pantene Aqua Light patří k těm, co jsem si hodně oblíbila:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten suchý šampón od Klorane je veľmi dobrý, bol to môj prvý a ten efekt si pamätám ešte dodnes. Krásne objemné vlasy a žiadna mastnota. Šampón aqua light som skúšala, no dlho mi s ním vlasy v dobrom stave nevydržali. Mne najviac pomáhajú šampóny bez silikónov, neviem či ich tento obsahuje alebo nie, ale mastili sa mi po ňom vlasy. Môj miláčik je kokosový šampón od Swiss Opair.

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)