56 rokov evolĂșcie Barbie

18:55 Suzzie 8 Comments

Nehovorte mi, ĆŸe v detstve ste Barbie bĂĄbiku nikdy nedrĆŸali v ruke. Barbie je celosvetovĂœ fenomĂ©n a nezabudnuteÄŸnĂĄ časĆ„ nĂĄĆĄho detstva a moĆŸno v budĂșcnosti aj naĆĄich detĂ­. Barbie je tu uĆŸ 56 rokov a za tie roky menila tvĂĄr, svoje oblečenie, vlasy, preĆĄla si rĂŽznymi ĆĄtĂœlmi podla najnovĆĄej mĂłdy, ideĂĄlmi krĂĄsy ĆŸeny, ktorĂ© v danej dobe prevlĂĄdali. ExistujĂș dokonca aj zberatelia, ktorĂ­ sa snaĆŸia zĂ­skaĆ„ vĆĄetky moĆŸnĂ© verzie akĂ© kedy vyĆĄli. Barbie spolupracovala aj s rĂŽznymi značkami a dodnes to tak zostalo. Naposledy sme mohli zahliadnuĆ„ kolekciu u Tenezis. Barbie je typickĂĄ svojou ruĆŸovou farbou a postavou, ktorĂĄ mĂĄ neuveriteÄŸnĂ© proporcie. Či ju uĆŸ milujete alebo nie, poďme sa pozrieĆ„ kĂșsok na histĂłriu tejto hračky, ktorĂĄ ovlĂĄdla celĂœ svet. 



Ako pozerĂĄm, jedinĂ© čo sa nezmenilo za tie roky boli blond vlasy, modrĂ© oči, ruĆŸovĂ© pery a ĆŸiarivĂœ biely Ășsmev. :). VĆĄimli ste si, ĆŸe v roku 1966 vyzerĂĄ ako princeznĂĄ ? :)

zdroj obrĂĄzkov: boredpanda.com

MoĆŸno sa ti bude páčiĆ„ aj

8 komentĂĄrov:

  1. VidieĆ„, čo svet v danom veku povaĆŸoval za dokonalosĆ„ ... :) TieĆŸ je zaujĂ­mavĂ© si vĆĄimnĂșĆ„, ĆŸe oči sa menili a celkovo vizĂĄĆŸ :)

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  2. Ty jo! Vidět to takhle pohromadě je vĂĄĆŸně hodně zajĂ­mavĂ©! MusĂ­m ƙíct, ĆŸe se mi moc lĂ­bĂ­ panenka z roku 1976 - pƙijde mi taak roztomilĂĄ a svĂœm zpĆŻsobem propracovanĂĄ na to, z jakĂ© je doby. A potom ta poslednĂ­ (2015) je hrozně krĂĄsnĂĄ a hlavně mě pƙekvapuje, ĆŸe pĆŻsobĂ­ docela pƙirozeně. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  3. Tak tohle je skvělĂœ člĂĄnek. JĂĄ měla jen napodobeniny Barbie a vĆŸdy jsem u kamarĂĄdek obdivovala, kdyĆŸ jim ĆĄly ohĂœbat nohy. :-) Hodně se mi lĂ­bĂ­ ta současnĂĄ a moc se mi nelĂ­bĂ­ ty s krĂĄtkĂœmi vlasy jak bylo tƙeba v r. 1962
    welcometomyworld

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  4. Zajimave videt je takhle vsechny pohromade :) Pamatuju si, jak jsem byla nadsena, kdyz jsem dostala Barbie, ktera mela klouby a daly se ji tak ohybat ruce a nohy :) Stejne jsme s kamaradkou vzdycky vetsinu casu stravily stavenim domecku ze vseho mozneho nez samotnym hranim s nimi :D

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  5. Zajimave videt je takhle vsechny pohromade :) Pamatuju si, jak jsem byla nadsena, kdyz jsem dostala Barbie, ktera mela klouby a daly se ji tak ohybat ruce a nohy :) Stejne jsme s kamaradkou vzdycky vetsinu casu stravily stavenim domecku ze vseho mozneho nez samotnym hranim s nimi :D

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  6. PriznĂĄm sa, ĆŸe som si tieto zmeny vĂŽbec neuvedomila, pokiaÄŸ som to takto nevidela. Mne osobne sa najviac páčia z roku 2004, a nepáči 1979-1980 avĆĄak museli sa prispĂŽsobiĆ„ i vtedajĆĄĂ­m trendom.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  7. JĂĄ si s panenkama nikdy moc nehrĂĄla. Ale vĆŸdy mi je tetičky kupovaly. Měla jsem i obƙí domeček pro BarbĂ­nky, ale chuděry tam jen seděli.. :) NejvĂ­ce se mi lĂ­bĂ­ Barbie roku 2013 :-)

    OdpovedaƄOdstråniƄ
  8. To je super:D:) JĂĄ barbĂ­nky miluju, minulĂœ rok jsem jednu dostala k VĂĄnocĆŻm a to je mi 20 :D :)
    One blondie life

    OdpovedaƄOdstråniƄ

ďakujem za komentár :)