Pečenie medovníčkov

10:06 Suzzie 1 Comments


Vianoce pomaly odchádzajú ale vy viete, že mám pre vás pripravených ešte niekoľko článkov na vianočnú tematiku, pretože by som sa s vami chcela podeliť o strávený čas cez Vianoce. V minulom článku som vám ukázala ako vyzerali moje "predvianoce", príprava, nákupy a vyzdobovanie domu. Dnes tu mám pre vás príjemnú, no veľmi chutnú vecičku. Piekla som medovníčky a tento krát s mojou mladšou sestrou Dominikou.



Cesto som si pripravila deň pred tým, pretože má oddychovať v chladničke 24 hodín. Na cesto som nemala nejaká extra skvelý recept po babičke ale na google som našla niekoľko receptov a ten s najlepších hodnotením som si vybrala a podľa neho robila. Cesto na medovníčky je naozaj jednoduché a zvládne to každý. Na druhý deň som ho ráno vybrala z chladničky a začala som cesto pomaly spracovať. Lepšie sa s ním pracuje keď má izbovú teplotu, mňa však tlačil čas, takže cesto bolo studené ale zvládla som to :D . Cesto nám vyšlo na veľkú plnú misu. 


Cesto som vyvaľkala a spolu so sestričkou sme sa striedali vo vykrajovaní a ozdobovaní. Ozdobovanie je u mňa samostatná kapitola. Minulý rok som bielkovinú polevu vyrábala sama, vyzerala celkom fájn. Kúpila som si aj to "odzobovátko" a nástavce na to, no dopadlo to tak, že viac polevy bolo na mojich rukách ako na medovníkoch a ak sa aj niečo dostalo na medovníky tak to vyzeralo ako keby ich ozdobovali 3 ročné deti. :D Preto som tento rok kúpila hotovú polevu v tube a skúsila to tak a vyzerá to oveľa lepšie ako minulý rok no stále to nieje to pravé orechové, až na tie hviezdičky s ktorými som spokojná. :D a medovníčkami - panáčik, kde som nakreslila jednoduché tri bodky. Uvidíme ako to bude na ďalší rok ale myslím si, že za 10 rokov ma nikto neprekoná a v ozdobovaní budem level 3000 :D


Prvé medovníčky :D



Piecť medovníčky so ségrou bola naozaj zábava a kľudne by som si to zopakovala aj cez rok, myslím si však, že by to stratilo svoje čaro, vôňu a nechám to radšej na ďalšie Vianoce. A čo vy ? s kým ste piekli medovníčky ? :)

Možno sa ti bude páčiť aj

1 komentár:

  1. My jsme se tento rok na 'medovníčky' vykašlali. Máme je rádi, ale raději jsme s mamkou udělali jiné cukroví. I když vím, že zrovna tohle patří k Vánocům :D :/

    La vie est belle

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)