MY CHRISTMAS

17:14 Suzzie 7 Comments



Vianoce sú nádherné obdobie, aj keď v poslednej dobe - rokoch je viac materiálne ako duchovné. Nákupné centrá, reklamy, všade nás presviedčajú aby sme nakupovali darčeky, samozrejme kúpili by sme si ich aj bez tých reklám. Niektorí ľudia však majú pocit, že človeku, ktorého máme radi musíme kúpiť ten najväčší, najlepší a najdrahší darček, mám pocit, že tí ľudia sa dokonca predbehujú v tom, kto kúpi lepší, Ženy nakupujú všetky suroviny na vianočné pečenie ale aj na štedrovečernú večeru, ktorá musí byť bohatá. Niektoré si tento úlohu odpichnú a nakúpia už hotové upečené pečivo a tak nemusia nič piecť. Toto by som si ja nikdy nedovolila, pretože nič nieje krajšie ako cítiť vôňu medovníčkov a upratovať múku zo všadiaľ.



Aj vy ste v detstve mali adventné kalendáre a každý deň ste si poctivo otvorilo jedno okienko a spapali čokoládku? Ja som sa troška vrátila práve do týchto čias a kúpila si tento obyčajný kalendár v Lidli. Spomienky sa vracali, škoda len, že som nevydržala a prvý deň zjedla už päť okienok a bolo to s tým jedením tak všelijako / Kalendár bol zjedený celý 15. decembra sa mi zdá :D /


Svetielka, ktoré mám orámované okolo postele pri okne, no neskôr som ich použila na vianočný stromček. Myslím si, že bez svetielok by to predsa nešlo.


Vianočný outfit, ktorý sa skladal zo zlatej pencil skirt, ktorú som si kúpila na vianočnom bazáre v škole, kde sa predávalo oblečenie. Ja som tam ulovila túto zlatú sukňu, ktorá je nádherná a na takéto vianočné dni je super, no vidím jej využitie aj v elegantných outfitoch. :) Ďalej som mala biele štruktúrované tričko vo väčšej veľkosti a obľúbené silonky s čiernymi bodkami, sú neuveriteľne zlaté! :)

Odkedy bývam spolu s priateľom, sú to druhé Vianoce, ktoré spolu oslavujeme v spoločnej domácnosti. Keďže sme minulý rok nemali stromček, tento rok sme nad tým tiež nejako nerozmýšľali, pretože máme málo miesta v byte. Išla som však so sestrou ešte pred Vianocami kupovať suroviny na zemiakový šalát a zastavili sme sa pri ozdobách, kde som uvidela tento maličký stromček a v hlave mi vznikol nápad, že ho kúpim, pekne ozdobím a bude to skvelé prekvapenie pre priateľa a tak to aj tak dopadlo. Som rada, že som ho kúpila a že nám ovianočnil domov. :) Kúpila som ho v bielej farbe, no nabudúce by som kúpila určite zelený, keďže na bielom stromčeku je dosť vidieť čierny kábel od svetielok a vyzerá to, ehm, naozaj zle. Aj tmavé ozdoby nevyzerajú moc pekne na takomto stromčeku, takže sa dal ozdobiť len svetlými vecami, zlatou a striebornou. Navyše som ho odmotala čipkovou reťazou aby som zakryla kábel od svetielok. 


Anjel vyrobený zo slamy, ktorého som kúpila minulý rok na vianočných trhoch bol úplne hore na stromčeku. 


Tu môžete vidieť tú bielu čipku.



Keď sa ráno zobudíte a prvé čo jete /a aj robíte/ sú medovníky a pečivo, viete, že sú Vianoce. Milujem takéto rána. Ešte aj keď môžete vstávať o 10, hm.. nieje nič krajšie. :) Tento rok som sa dobre prežrala všetkými sladkosťami a doslova som ich jedla na kilá a vždy mi bolo tak troška zle ale keď sa im nedalo odolať. Súhlasim s tým názorom, že cukor je droga, pretože to tak naozaj je! PS: O ozdobovaní medovníčkov a jej histórie ste si už mohli prečítať v článku Christmas is coming. :) a aj o tom, ako som vytvorila jednoduchý vianočný veniec.  :D




 Balenie darčekov tento rok ma nejako začalo baviť. Prvý darček ktorý som balila bol pre moju spolužiačku, keďže sme si navzájom dávali darčeky. Neskôr som balila darčeky, pre moje spolužiačky z iných tried, ktoré môžete vidieť na fotke nad týmto textom. Presvedčila som sa, že na krásne zabalené darčeky vám stačí baliaci papier a juta. Navyše ak nazbierate ihličie pri nejakých stromoch, dodáte tomu vianočný nádych. Skvelý tip je určite aj červený baliaci papier - pásikavý ale aj rôzne s metalickými odtieňmi. Zlatá, strieborná, medená atď. Neskôr som balila pre ostatných darčeky do tohto modrého baliaceho papiera, ktorý môžete vidieť pod týmto textom na fotke. Ja som sa doňho úplne zamilovala. Vzor je tak trochu ľudový a to sa mi na ňom páči najviac. Včera som ho videla ešte v Tescu, tak ak sa vám zapáčil, myslím si, že ho ešte zoženiete. 




Ideálne darčeky pre moje kolegyne v práci, ktoré mám veľmi rada a prirástli mi za krátku dobu k srdcu sú určite tieto sladké maškrty v nádherných obaloch. Sladkého nieje nikdy dosť. Nezabúdajte ! :D


Prvý darček aký som dostala odo mňa a z časti aj od priateľa bol skvelý telefón Honor 7 od Huawei. Písala som o ňom aj v minulom článku a niektoré ste nevedeli alebo skôr nepočuli o tejto značke. Táto značka nieje moc známa, no Huawei už asi skôr poznáte a Honor je ich značka. Honory sa vyznačujú jednoduchým dizajnom, kvalitným fotoaparátom a skvelou výbavou za skvelú cenu. Ceny za tieto mobily sa pohybujú do 400 €. Ja som si tento Honor 7 vybrala vďaka predošlej pozitívnej skúsenosti s Honor 6+, ktorý som pre vás testovala. Navyše ma skvelé funkcie a cena bola tiež fájn. Neskôr vám o ňom určite napíšem. Ďalej som dostala od kolegyne sladké maškrty a od spolužiačky sviečku s vlastnoručným ušitým srdiečkom. So spolužiačkami s iných tried sme si tiež dávali darčeky. Dostala som nádherne maličkosti, ešte v krajších baleniach. Viac o darčekoch si môžete prečítať v predošlom článku. Čo som dostala na Vianoce.





Bola som aj na vianočných trhoch, no stihla som len jedny. V Trenčíne, kde som bola s mojou spolužiačkou s Paulínkou a prežili sme skvelé chvíle, pokecali sme a veľa sa nasmiali. 



Keď so niesla darčeky. Chodila na poštu.




Moje Vianoce tento rok skomplikovala jedna vec, z ktorej som bola dlhší čas dosť mimo. Mohli ste si všimnúť, aj tu na blogu, že som neprispievala a články s vianočnou tématikou si čítate až teraz. Táto vec ma natoľko zarazila, že som väčšinu dňa preplakala a keď som sa snažila tváriť nasilu v pohode, vo vnútri som trpela a nedokázala som sa na nič sústrediť, nič robiť, len som ležala a bola som úplne niekde inde ako tam kde som mala byť. Kašlala som na všetky vecí, ktoré som mala spraviť, ktoré sa dalo som odložila, no s niektorými to nešlo. Bolo mi to ľúto. Nebudem vám hovoriť o čo ide, pretože je to súkromná vec o ktorej vie iba pár ľudí a myslím si, že to nechcem tu zdielať, predsa len, môže si to prečítať kadekto a zneužiť proti mne. Opísala som vám však ako som sa cítila, tak snáď viete, ako mi bolo.




Napriek týmto veciam, si myslím, že Vianoce boli celkom fájn. Prvykrát som piekla sama všetko pečivo. Meodvníčky, kokosové griláže. Robila som zemiakový šalát. Spoločnosť mi robila mladšia sestra, ktorá strávila u mňa pár dní a so všetkým mi pomáhala a dni boli oveľa lepšie. Môj priateľ bohužiaľ bol na Vianoce u mami, kde trávil celé dni ale napriek tomu, ma bol pozrieť na štedrý večer a dali sme si darčeky. Urobili naše prvé spoločné smoothie. Bol to krásny čas. Neskôr keď sa vrátil domov sme zažili krásne chvíle. Aj s mojou sestrou bolo všetko dobre, takže si myslím, že som prežila krásne Vianoce. Predsa len veľa ľudí bolo na tom horšie a ja som prežila také krásne chvíle, aj napriek niektorým udalostiam.




Verím, že ste prežili nádherne Vianočné sviatky. 
Článok bol veľmi dlhý a ak ste ho prečítali všetci a dostali sa až sem, tak tlieskam! Určite mi napíšte niečo do komentára! Budem sa tešiť. :)



Možno sa ti bude páčiť aj

7 komentárov:

  1. prečo si nešla aj ty k rodičom, keď priateľ bol u maminy? a nič v zlom, ale nešpúl už prosím ťa tie pery, ale radšej sa pekne usmej :) tak ti to sekne viac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Barbora, pretože sa to nedalo. Ďakujem ale rada posielam pusu prostredníctvom pier. :)

      Odstrániť
  2. Krásné fotky! Moc se mi líbí ta zlatá(?) sukně, co máš hned na začátku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sledujem ťa takmer od tvojho začiatku a je vidieť ako sa posúvaš ďalej v písaní, milujem tvoje články, nech sú o čomkoľvek ! :3
    MimLovee

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Slaměný andílek je nádherný. Připomněl mi dětství, kdy mi mamka s kukuřičného šustí dělala panenky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. My máme tiež len mini stromček, živý v kvetináči ;) neviem ako to poriešime o rok.. Tieto Vianoce boli u nas tiež poznačené nepríjemnými udalosťami.. Dúfam, že o rok oslávime krajšie Vianoce. Želám to aj tebe.
    Nás bude o jedného viac ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tvoje balenie darčekov sa mi veľmi páči :) a musím ešte raz komentovať poslednú fotku, tú vianočnú s úsmevom, pretože je neskutočne krásna. A ja fotky zvyčajne nekomentujem, ale táto tvoja sa mi veľmi páči. Máš talent :)
      Samozrejme aj v písaní, snáď aj ja sa raz odhodlám.. ;)

      Odstrániť

ďakujem za komentár :)