Ako upravujem fotky na Instagrame ?

17:12 Suzzie 12 Comments

Povedzme si úprimne o čom je instagram. O fotkách, o pekných fotkách, o našich momentoch zo života o ktoré sa chceme podeliť s celým svetom, chceme inšpirovať ostatných, motivovať ich, pochváliť sa so svojou večerou ktorú sme navarili svojej kamarátke ale aj o zdravom smoothie, ktorý sme si teraz urobili. Pochválime sa koľko km sme zabehli, pri akej kultúrnej pamiatke stojíme, radi ukážeme kúsky z nášho domova, spoločné selfie s priateľmi a keď sú Vianoce náš instagram je zaplavený červenou farbou a svetielkami. Sledujeme stovky ľudí pretože nás zaujímavú ako stávajú, čo robia, čo nosia, čo jedia, kde sú a ako zaspávajú, inšpirujú nás. Nájdeme tu aj niekoľko fotografov, ktorí radi zdieľajú svoje najlepšie fotky. Aj vy ste na instagrame ? Pridávate denne svoje zábery zo života alebo iba sledujete kamarátov alebo sa inšpirujete nejakým kuchárom, ktorý vždy zdieľa svoje lahodné jedlo na instagrame ? Ja som instagram na začiatku doslova "žrala", tento nápad sa mi veľmi páčil a ja som fotila, pridala milión filtrov a zverejnila. Neskôr som prišla na čo sa vlastne používajú tie hastagy. Potom ma to prestalo baviť a na insta som zabudla. O niekoľko mesiacov ma to zase chytilo a drží ma to stále. Baví ma fotiť, upravovať fotky a zdielať. Rada sa inšpirujem ostatnými, ich fotkami, čo nosia, jedia a povedzme si úprimne, niekedy tam strávim niekoľko hodín denne, pretože je to závislosť.








Keď si spomeniem aké fotky som zdielala na instagrame úplne na začiatku troška sa hanbím a hlavne mi je do smiechu. Asi som si myslela, že čím viac filtrov, umelých farieb tým lepšie. :D Dnes samozrejme moje fotky vyzerajú trošku inak, teda poriadne inak. :D Pekné fotky máme všetci radi a ak vy ich chcete mať také ako ste si vždy priali, ako vystrihnuté z časopisu alebo by ste chceli len niekoľko rád, ako vylepšiť vaše fotky, rada vám ukážem niekoľko programov a tipov ako vaše fotky budú vyzerať ešte lepšie.

Na začiatok potrebujeme kvalitnú fotku, ak máte fotku rozmazanú alebo až moc tmavú tak z nej nevyčarujeme krasotinku! Preto si vždy dávajte pozor pri akom svetle fotíte, čo chcete vlastne odfotiť. Čo sa týka fotenia je toho naozaj veľa, a rada vám poviem o tom viac v inom článku, dnes sme tu na upravovanie. :)




Keď už máme fotku, ktorú chceme upraviť, musíme si povedať čo chceme na nej upraviť ? Potrebujeme ju svetlejšiu ? Vylepšiť farby ? Potrebujeme fotku zaostriť ? Zmeniť teplotu ? Ja to mám takto. Najprv sa pozriem na fotku, či neobsahuje žltú bielu. Mám rada čisto bielu farbu a veľmi mi vadí ak je fotka zažltnutá. S týmto problémom bojujem s programom Aviary. Tento program, ako veľa ďalších podobných obsahuje rôzne filtre, základne úpravy fotky ale aj možnosť "vybieliť". Prejdem po mieste, ktoré chcem aby malo krásnu bielu farbu a žltá je preč! Tento program som objavila len prednedávnom a ďakujem zaň! Je to skvelý program, škoda len, že som ho neobjavila trošku skôr.



V poslednej dobe som začala pridávať fotky s filtrom A5 v programe VSCO, ktorý určite každý poznáte. Možno ho používate a možno nie. Ja som začala len teraz a upravujem v ňom iba filter, nič iné. Samozrejme, intenzitu filtra nedávam najväčšiu, dávam väčšinou hodnotu 5. Následne si otvorím fotku v Instagrame a tu už fotku doupravujem. Skoro každú fotku zosvetľujem či už pri nástroji "brightness" alebo "higlights". Fotku vždy zaostrím, upravím teplotu a niekedy pridám aj "structure". Potom už len fotku zverejním a je hotovo!



Jeden tip naviac:
Ak chcete mať svetlejšiu fotku ale na fotkách na niektorých miestach máte svetlé miesta, ktoré pri zosvetlovaní sú už prepálené ale tmavé miesta sú ešte tmavé, čiže chcete zosvetliť na fotke jedno miesto, určite vyskúšajte program PhotoScape, v ktorom upravujem aj fotky na blog. Kliknite na presvetlenie  a zadajte zosvetliť na určitom mieste, potom už len na fotke vyberiete miesto zosvetlenia, nastavíte intenzitu, rozptýlenie, veľkosť a je to hotovo! Super že ? :)


A ako upravujete fotky na Instagram vy ? Akými programami si pomáhate? Pomohli vám moje tipy ?

Možno sa ti bude páčiť aj

12 komentárov:

  1. Super rady! :) Instagram miluju,někdy víc než samotný facebook, člověk tam najde spousty inspirace :) Já fotky upravuji v Instasize a pak na instagramu,ale zaujal mě ten program Aviary :)

    ROSEMDIARY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :) Daj potom vedieť ako sa ti Aviary zapáčil :)

      Odstrániť
  2. Dobré tipy, já používám vždycky nějakou aplikaci, na kterou zrovna v telefonu narazím :D
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný článok, možno sa po Aviary poobzerám aj ja :) a moje insta začiatky boli tiež dosť zahanbujúce :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :) No o tých začiatkoch by sa dalo dlho rozprávať. :D

      Odstrániť
  4. Máš moc krásné fotky, opravdu se mi líbí :) A souhlasím, kvalitní fotka je základ! :) Já to mám stejně, někdy upravuju jen v instagramu, někdy ve vsco, podle toho, jak se mi chce, ale hodně si hraju s jasem, sytostí a doostřením :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super tipy! Určitě se budu inspirovat, děkuji.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já upravuju fotky v editoru od HTC a pak až v instagramu :)

    eL

    OdpovedaťOdstrániť
  7. nádherný fotky! hlavně se mi líbí to pozadí (tmavé), já mít kolem sebe hezké prostředí,tak fotím a fotím :D
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)