Ale veď ja na budúci týždeň maturujem!

23:01 Suzzie 6 Comments





Nie, nevyzerám teraz ako na tej prvej fotke. Nemám spokojný úsmev, prázdnu hlavu a oči plné šťastia ako to vyzerá. Realita je trošku iná.  :D Ako na tejto fotke:


Ale po maturite budem vyzerať ako na prvej fotke! Áno, ja maturujem. Ešte sa stále smejem ako som si myslela, že máme písomné maturity až za dva týždne a nie na budúci. Viete, keď neviete koľkého je a možno žijete v iných dňoch ako ostatní. No dobre, už mi to nieje smiešne. Môj mozog teraz pracuje na všetkých 100%. Snažím sa naučiť všetko, všetko a ešte raz všetko. Potrebujem sa ku každému slovíčku z nemčiny naučiť člen, pochopiť vypočutý text z nemčiny atď. Zo slovenčiny sa snažím vedieť všetky tie veci okolo gramatiky, neviem to, ale je to ľahšie ako literatúra. Všetky tie mená, obsahy a obdobia, no kde sa mi to má zmestiť do tej hlavy ?

Som zvedavá kde kapacita na toto všetko v mojej hlave končí. Je to veľmi ťažké pchať milión informácií a ešte ťažšie bude ich použiť v teste.

Prečo si pamätám texty songov ale tieto veci okolo nemčiny mi nejdú do hlavy ?

Verím, že keď mám všetky témy pekne vypracované, zoradené, upravené, že mi to pomôže. Keď nič, tak aspoň toto. :D

Nieže by som bola sprostá, ja som. Objavila som vlnu Jillian Michaels - 30 dňová výzva, určite viete o čom to je, je to veľmi populárne /alebo bolo/. Každý deň musíte cvičiť podľa videí. Video má síce 30 minút ale dokým sa prezlečiem, pripravím si miesto na cvičenie, osprchujem sa, umyjem si vlasy, vyfénujem si vlasy, očešem si vlasy. Nie, toto nieje iba polhodinka. / hodina a pól aby som bola presná /. Takže takto.

Brala by som mozgy všetkým, ktorí sa neučia /aspoň to teda hovoria / a vedia všetko. Odpredu odzadu, plný počet bodov, jednotka s hviezdičkou, 100% a pritom sa neučia. No aká nespravodlivosť!

Dnes som zistila, že z nemčiny som bola na tom lepšie v 9. ročníku na základnej škole ako teraz, v maturitnom ročníku. No nič, mala som maturovať asi na základnej škole. :D / toto je fakt pravda /

Do konca života si budem pamätať na vetu nemčinárky " Nemčina je ľahká, MÁ SYSTÉM, keď ho vieš, je to veľmi ľahký jazyk". Čo si budeme hovoriť, keby maturujem z angličtiny, tak by to bolo možno lepšie. No a okrem toho, že si túto vetu budem pamätať do konca života, tak ju vlastne aj celý život nebudem chápať. No čo.. /možno raz/, nemôžem byť zase k sebe taká kritická.

Mám absťák. Od blogovania. Denne si asi miliónkrát v hlave hovorím vety, ktoré napíšem, aké fotky použijem. No čo vám poviem. Som taká ŠTASTNÁ, že konečne píšem, že konečne môžem vyliať svoje myšlienky takto, na tento virtuálny biely papier. Nieže by som mala čas, teraz by som mala robiť referát, nevadí, však bude troška kratší. Hlavne že už zas píšem. :)



Vydržte to so mnou ešte cez tieto dni. Po nich bude určite veľa článkov. No zatiaľ len takto, rozprávacích.

Keďže som mala narodeniny, už 20! Rada by som vás odmenila niečím pekným, vybrala som si túto farebnú ceruzku na oči od Yves Rocher. A random rozhodol takto. Blahoželám víťazke a ďakujem vám za všetky gratulácie. :)

  
Poprosím výherkyňu aby mi do správy na FB alebo na email napísala svoju adresu. :)

Inak prišli mi na testovanie matné rúže od Avonu a mám ich veľmi rada, mám štyri odtiene a tak si každý deň dávam iný a zisťujem, ktoré sa mi hodia a ktoré nie. :)



Hurá, zajtra tu je už piatok, takže onedlho tu máme víkendík. :)


Možno sa ti bude páčiť aj

6 komentárov:

  1. Držím palce, ať maturita dobře dopadne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hodně štěstí u maturity, to určitě zvládneš.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Držím palce pri maturite:) A srdečne gratulujem víťazke, škoda, že som to nebola ja:( A ten červený ti veru veľmi pristane:)
    A určite sa zapoj do mojej giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Určitě tu maturitu zvládneš, tak těžké to zas není :)
    eL

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Držím palce, určitě maturitu zvládneš :) Já bych se měla učit na příjmačky, které jsou za měsíc, ale vůbec se k tomu nemůžu dokopat a řekněme matika je zlo :D :)
    Simma Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Držím palce, pamätám si na svoju maturitu a je to veľmi stresové obdobie, ale určite to celé zvládneš :)

    SimpleHappyMum

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)