Moje najobľúbenejšie raňajky - zdravé

23:15 Suzzie 10 Comments


Jéé, piatok je tuuu! Hurá, konečne je tu vytúžený deň na ktorý čakáme celý týždeň, ja by som do toho tešenia nemala veľa hovoriť pretože som bola v škole iba včera a dnes. :D ale nevadí. Milujem ten pocit, ktorý mám iba v piatok. Ten skvelý pocit, že nemusíte zajtra ráno vstávať, nikde nemusíte cestovať, žiadne úlohy vás nečakajú..aj keď to nieje čistá pravda, predsa len vždy mám niečo naplánované na sobotu a vlastne aj na celý víkend. Ako to máte vy ? Radšej si užívate voľno alebo pracujete/venujete sa nejakej činnosti, ktorú robíte navyše alebo je to vaša záľuba ? Určite sa podeľte o svojich myšlienkach v komentároch, budem rada. :)

Raňajky sú skvelým začiatkom dňa, hovorí sa, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo celého dňa ale určite ste sa stretli s ľudmi, ktorí ráno nejedia, pretože sa cítia lepšie. Ja takéto rozhodnutia rešpektujem, pretože každý sám pozná svoje telo a vie, čo mu robí dobré a čo nie, a ak ráno nieje hladný alebo má dostatok energie a nepotrebuje jedlo, tak na čo zbytočne papať, no nie ? Cez týždeň, bohužiaľ raňajkujem cca 2-3 hodiny po zobudení, podľa toho ako stíham, väčšinou nestíham. :D. Cez víkend však raňajkujem ako pán. Mám čas a náladu si pripraviť skvelé raňajky. Často mi pripravuje raňajky aj priateľ a vtedy chutia ešte lepšie, pretože sú urobené s láskou! :)

Odkedy máme doma mixér robievame si smoothie. Veľakrát mi priateľ ráno urobí smoothie do školy a ja po ceste do školy alebo počas dňa v škole odpíjam z fľašky. Zatiaľ som mala všetky ovocné a asi to aj tak zostane. Neviem, mám pocit, že mi rozmixovaná zelenina nebude takto chutiť. Smoothie z ovocia však zbožňujem!

 
Smoothie z čučoriedok, hrušiek, pomarančov, kiwi a banánov.

  

Smoothie z jahodiek, banánov a mlieka.

  

Smoothie najmä z ananásu a kiwi.

Medzi moje obľúbené jedlá z raňajok určite patria musli, najlepšie čokoládové alebo orieškové, ktoré sa predávajú klasicky v baleniach a sú sladké. Najradšej ich mám chrumkavé, zaliate teplým mliekom. Do mlieka si väčšinou už nič nedávam avšak musli nejedávam iba samotne s mliekom ale väčšinou mám na druhom tanieri nakrájané ovocie.



Musli kombinujem veľmi rada aj s jogurtami. Najradšej mám ovocné jogurty, zjem akékoľvek príchute, najradšej mám však čučoriedkové bio jogurty od Hollandia. Najčastejšie si kupujem práve tieto jogurty pretože sú za skvelú cenu a veľmi mi chutia a sú ešte aj husté. Tie riedke jogurty mi nejako moc nechutia. Na polovicu taniera si dám musli a na druhú jogurt. Alebo kombinujem aj s ovocím a ovocie si nakrájam okolo toho alebo rovno primiešam do jogurtu.





Nepapávam len sladké varianty raňajok ale aj slané. Najradšej mám vajíčka a niečo k tomu. Napríklad si natriem chlebíky smotanovou nátierkou, pridám zeleninu - skoro vždy je to jarná cibuľka a rajčinky. Niekedy pridám aj papriku alebo červené reďkovky. Všetko to poukladám na chlebíky alebo vedľa chlebíkov a papám spolu. Veľmi rada mám aj klasickú praženicu s jarnou cibuľkou a chlebíkom.


Naposledy keď bola u mňa sestra sme si urobili takéto skvelé raňajky. Musím povedať, že ovocie samotné mávam na raňajky veľmi zriedka, pretože sa z toho nenajem a potrebujem ešte niečo spapať. Napriek tomu takéto raňajky mám veľmi rada. So sestrou sme si nakrájali ovocie, ktoré sme mali doma a pridali jogurt od Muller Mix s čokoládovými guličkami. Mňam!

 
 


 Verím, že som vás inšpirovala a niečo skvelé si ráno pripravíte. Ako to máte s raňajkami vy ? Čo papáte najradšej ? :)
Nezabudnite ma sledovať na instagrame, kde skoro vždy dávam svoje raňajky. :)

Možno sa ti bude páčiť aj

10 komentárov:

  1. Super článek! Mám ráda takovou snídaňovou inspiraci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článeček:) Miluju víkend ráda si ho už předem naplánuji,ráda se věnuji během víkendu sobě a přátelů,uklízím a taky se často učím :D :/ No to jsou dobrůtky! Smoothička jsou super, to až bude léto to nebudu pít nic jiného :D Také miluju musli, bohužel trendům ovesné kaše jsem nepodlehla :/ Pro mě je snídaně základ dne a bez ní bych být nemohla :)

    ROSEMDIARY

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem si nedávno koupila rýžové vločky a musím říct, že jsou daleko lepší než ovesné! Momentálně jsem se zamilovala do ŕžových kaší a říkám si, že bych to měla obměňovat :D. Müsli s jogurtem je klasika na mé časté nestíhání... Je to rychlé a dobré:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Naozaj si ma inšpirovala:) a ja cerálje nezvyknem jedávať,pretože je v nich hrozne veľa cukru:( a raňajsky s Müller mix vyzerajú úžasne:))
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja si ťa najmem a budeš mi robiť raňajky, dobre? :D Skvelá inšpirácia! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já sice nesnídám (,protože to ve všední dny časově nedávám), ale miluju takovéhle inspirace! Hlavně miluju smoothie! :o Úžasný článek! :)
    Catherine Ribbon

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jím teda zásadně jen sladké snídaně, jako takovou odměnu za to, že jsem se vykopala z postele :D a všechny ty tvoje vypadají skvěle, u mě vítězí většinou ovesná kaše nebo všelijaké jiné věci z ovesných vloček :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)