DREAM HOLIDAY: ITALY

19:37 Suzzie 5 Comments







Taliansko..nádherná krajina, ktorú má na zozname každá z nás, všakže ? U niektorých je už zaškrtnutá a u  niektorých ešte len čaká. Ja som už mala česť navštíviť jedno krásne malé mestečko s čistou piesočnatej plážou, ochutnať rôzne dobroty, spoznať povahu Talianov, dať si niekoľkokrát za deň skvelé espresso atď. Taliansko je bohatá krajina, v ktorej sa dá robiť, vyskúšať a ochutnať neskutočne veľa.

Nájdeme tu krásne pláže, teplé slniečko a z dovolenky tak budete odchádzať vždy krásne pobozkané slnkom. Nič sa nevyrovná tomu, ako keď sa brodíte morom a užívate si jednu vlnu za druhou. Je tu aj hneď niekoľko veľkých miest ako je Rím a Miláno. Na Rím vám určite nebude stačiť jeden deň, pretože nestihnete skoro nič uvidieť! História, architektúra, týmto všetkým si vás učaruje. Miláno - mesto módy, môžete využiť na skvelé nákupy, napríklad so svojou kamarátkou. A čo tak romantická dovolenka v Taliansku

Nikdy však nezabudnite ochutnať taliansku kuchyňu, ktorá je u nás veľmi obľúbená a pravdepodobnosť, že nemáte radi pizzu alebo kávu, je až nepravdepodobné! :D
Keď som prvýkrát ochutnala v Taliansku pizzu, som sa zamilovala. Je to úplne niečo iné, ako u nás "pravá talianska pizza". Je svieža, chutná..škoda, že sa nedajú prenášať vône cez obrazovku..
Zmrzlina je tiež úplne iná a myslím si, že tu si tiež zamilujete. Je krémová, rýchlo sa topí, môžete si vybrať zo stoviek príchutí a kombinácií, avšak, cena je trošku vyššia. Ale aj tak za to stojí!

Káva je tu tiež veľmi dobrá a tu sa pije na litre! Navyše toľko drúh káv som teda, ešte nikdy nevidela.

Nezabudnite si užiť pláže, more, šum, nočný bohatý život..a môžno sa zamilujete aj do nejakého Taliana, ale dajte pozor, veď viete, čo sa hovorí o ich povahe..

Radšej si nájdite niekoho z našincov, práve u nás a ešte aj cez internet. Aká „stará metóda „ zoznámka cez internet, ale aká jedinečná a skvelá príležiťosť ako nájsť šťastie na zoznamke. Ale aj tam dajte pozor, aby ste nanašli niekoho s povahou Taliana / ak práve presne to, nehľadáte / :D 

Krásne prázdniny.

Možno sa ti bude páčiť aj

5 komentárov:

  1. V Itálii jsem už byla a je tam opravdu moc hezky. Krásné fotky. Jo a tu pizzu tam mají opravdu výbornou. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Do Talianska by som hneď šla :) Musí tam byť nádherne.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Strašne rada by som šla niekedy do Talianska, do nejakého mesta. Raz som tam bola na dovolenke s rodinou, vtedy mi však táto krajina veľmi neučarovala .. asi preto že to bolo na takom odľahlom mieste a jediné čo sme videli bol rezort .. :/ Rada by som však niekedy navštívila Rím!

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)