Fénovať vlasy či nefénovať?

21:21 Suzzie 8 Comments



Fénovať vlasy či nie ? Večná dilema pre tých, ktorí stále nevedia čo je zdravšie a vhodnejšie. Začala by som všetkými možnosťami ktoré máme. Začnem tou najhoršou - ísť spať s mokrými vlasmi. Je to to najhoršie čo môžete pre svoje vlasy spraviť. Druhá možnosť je si vlasy nechať voľne uschnúť a posledná je si vlasy vyfénovať. Ako sa vlasy správajú pri jednotlivých činnostiach? Vďaka tomu, že som pracovala v kaderníctve som nabrala veľa informácií od skvelých profesionálov, takže vám viem poradiť čo viem. :)


Spanie s mokrými vlasmi
Ísť do postele s mokrými vlasmi vám viac ublíži ako by ste si vôbec mysleli. Keď je vlas mokrý je viac zraniteľnejší a náchylnejší na polámanie. Pri spánku si všelijako ukladáte hlavu a s tým aj vlasy, ktoré sa vám môžu ľahko zlomiť a zostanú presne v takom tvare, v akom sa vysušia. Preto sa ráno vôbec nemusíte čudovať prečo máte také zlé vlasy, prečo sa s nimi nedá nič urobiť a nejdú vám vyžehliť, ani vlny urobiť ani nič. Vlasy môžu byť dokonca suchšie a to nehovorím o vode, ktorá na vlasoch zaschne ale čo je ešte horšie je pokožka hlavy, ktorá nemôže dýchať. Ak chodíte doteraz spať s mokrými vlasmi, už to tak nerobte!

Nechať vlasy voľné vyschnúť
Ak si neradi fénujete vlasy a necháte si vlasy voľne vyschnúť myslím si, že nijakým spôsobom ich nepoškodíte ale pri stylingu budete potrebovať omnoho viac času. Keď nechcete vlasy fénovať mali by ste si z vlasov vysušiť uterákom čo najviac vody ako sa dá. Očesať vlasy do tvaru ako chcete aby vám vyschli. Najväčšia nevýhoda je, že vlasy budú bez stylingu, bez objemu a taktiež akákoľvek úprava vám bude trvať troška dlhšie, čo sa týka stavu vlasov - aj tu hrozí, že si vlasy môžte polámať pri nevhodnom pohybe.




Fénovanie
Najzdravšia, najrýchlejšia a najkrajšia cesta. Takto by som do jednej vety zhrnula túto možnosť. Možno sa budete čudovať ako je možné, že fénovanie je pre vlasy lepšie ? Je, pretože sa všetká voda vyparí z vlasov a najmä z pokožky hlavy. Je to veľmi dôležité aby sa neusadili zvyšky vody na povrchu vlasu a aby pokožka hlavy mohla dýchať. Vlasy si fénujte smerom od vrchu dole, presne ako ide štruktúra vlasov. Môžete použiť tužidlo na objem, vlasy si vyfénovať jednoducho alebo si urobiť fúkanú. Vďaka fénovaniu sa vám s vlasmi bude dobre pracovať a nebudete zúfalé pri žehlení alebo kulmovaní. Vlasy sú aj jemnejšie a žiadna možnosť, že by sa polámali. Pred fénovaním odporúčam naniesť ochranný sprej pred teplom.





Obyčajný fén vs. profesionálny fén

Zabudnite na staré fény, ktoré mohli vlasy naozaj vysušiť. Najlepšie na fénovanie je profesionálny fén, s ktorým po fénovaní budete mať ešte lepšie vlasy ako predtým. Je to vďaka tomu, že obsahuje ionizér a možnosti nastavenia prúdenia vzduchu a teploty. Ak si nemôžete dovoliť profesionálny fén, stačí vám aj obyčajný musí však mať ionizér a aspoň 2 stupne nastavenia teploty! Ja som pred nedávnom dostala môj prvý profesionálny fén zo stránky glamot.sk. Fén elchim 8th Sense bol láskou na prvý pohľad. Taliansky dizajn sa pri tejto značke nezaprie. Fén má krásny dizajn, dobre sa drží a nie je až taký ťažký. Je menej hlučný ako iné fény. V čom je iný pomedzi všetkých fénov je veľkosť možností, s ktorými si jednoducho nastavíte fénovanie presne také aké chcete. Je to vďaka 8 rýchlostiam prúdenia vzduchu a 2 stupňov teploty. Samozrejmosť je aj prúdenie studeného vzduchu. Podľa mňa za pozornosť stojí aj úspora energií. Iónový a keramický systém - produkuje záporne ionty, ktoré vlasy hydratajú. Pri výbere fénu si dobre naštudujte parametre, tento napríklad obsahuje AC motor. Je to investícia, ktorá vám vydrží niekoľko rokov.




Verím, že som mnohým z vás pomohla ako aj mne tieto informácie veľmi pomohli a už viem čo je správne a čo nie. :)

Možno sa ti bude páčiť aj

8 komentárov:

  1. Tak tohle mě opravdu překvapilo. Já si vlasy nechávám volně uschnout a fén používám jen v nejnutnějším případě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok Suzzie :). Ja si vlasy pravidelne fénujem, no nemám profi fén, takže určite pouvažujem nad kúpou nejakého poriadneho.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja si vlasy už dlhé roky fénujem, nakoľko tak sa mi osvedčilo, že vyzerajú najlepšie, aj ked je pravda, že májm pocit, že ked prirodzene uschnú sú lesklejšie. Tiež som si na odporúčanie kaderníčky kúpila lepší fén, než som mala a som s ním zatiaľ spokojná :)
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok. Ja si vlasy nefénujem a ani nich potom nijak neupravujem, proste ich nechávam takými aké sú prirodzene. To sa mi najviac osvedčilo aby som ich mala zdravé.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já fénuji málokdy. Nechávám je volně uschnout.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já si vlasy fénuji pravidelně, pouze když jsem na dovolené a v hotelu je fén, co vlasy fénuje delší dobu, než když si je nechám uschnout přirozeně na slunci, tak volím tu rychlejší cestu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Osobní zkušenost je taková, že nejhorší jsou na vlasy laky, měla jsem vlasy přesušené a od doby, co nepoužívám laky na vlasy, problém zmizel. Jinak na tom fénování něco bude, ani není třeba mít nejdražší fén, stačí obyčejný, ale když si vlasy vyfénuju, aspoň nejhorší mokrost, doschnout nechávám volně, jsou hezčí a lépe upravitelné, než když nechávám schnout kompletně volně.

    OdpovedaťOdstrániť

ďakujem za komentár :)